Polestar 1 vyzerá naživo nádherne, obrovské kupé má veľký potenciál

Na fotkách je krásne, naživo ešte krajšie. Polestar 1 s dizajnom vychádzajúcim z modelov značky Volvo má našliapnuté na dramatický vzostup.
Vydané  Text: 

Pred časom sa nám do rúk dostali oficiálne fotografie prvého modelu Polestar 1, tentokrát sme ho mali možnosť „ohmatať“ a nafotiť priamo na autosalóne v Ženeve.

Firma Polestar donedávna ladila najsilnejšie modely značky Volvo a momentálne je stále vo vlastníctve švédsko-čínskej značky. Po novom však bude produkovať vlastné športové modely. Polestar 1 bude prvým, no zároveň aj posledným modelom s hybridným pohonom. Ďalšie modely budú už len na baterky. Ďalší model predstavia do dvoch rokov a pôjde o elektrický sedan (konkurent pre Teslu Model 3). V budúcnosti tiež plánujú výrobu veľkého SUV. O všetkom ale rozhodne predajný úspech prvého modelu, ktorého sériová výroba začne až v roku 2019.
Dvojdverové štvormiestne kupé je postavené na modulárnej platforme SPA. Samotná karoséria ale využíva karbón, ktorý zaručuje extrémnu tuhosť. O pohon sa postará plug-in hybridné ústrojenstvo s maximálnym elektrickým dojazdom 150 kilometrov (zadný náhon). Polestar sa pýši, že ide o najväčšiu vzdialenosť medzi plug-in hybridmi. V prípade potreby nie je problém zapriahnuť dvojlitrový štvorvalec. Sústava tak disponuje slušným celkovým výkonom 600 k a krútiacim momentom 1.000 N.m (predný náhon). „Polestar 1 je vôbec prvým vozidlom, ktorý na kapote ponesie znak Polestar. Ide o nádherné GT nabité úžasnými technológiami, ktoré predstavuje pre našu novú značku skvelý štart, „uviedol Thomas Ingenlath, výkonný riaditeľ spoločnosti. „Všetky naše budúce vozidlá budú vybavené plne elektrickým pohonom. Chceme sa stať samostatnou automobilkou zameranú práve na vysoko výkonné elektromobily. „








Pokračujte na ďalší príspevok »