Štyri najkultovejšie vozidlá vo filmoch, ktoré získali Oscara a auto v nich hralo dominantnú rolu

Získali Oscara, lebo v nich hrali vynikajúci herci, mali najlepšiu kameru alebo zvuk, no pamätáme si z nich aj vozy, ktoré hrali nemenej dôležitú rolu. Pozrite sa na štyri najznámejšie autá, ktoré sa objavili v oscarových filmoch.
Vydané  Text: 

**Buick Roadmaster vo filme Rain Man** *“Som vynikajúci vodič,“* zaznela pamätná veta Dustina Hoffmana, ktorý síce vo filme nemal vodičák, ale jeho filmový brat Tom Cruise ho nechal zajazdiť si. Buick Roadmaster z roku 1949 bolo kultové auto, na ktorom prešli Hoffman s Cruisom vo filme stovky kilometrov amerických ciest.
**Hudson Commodore vo filme Šofér slečny Daisy** Rok po Rain Manovi, aj ďalší film zameraný na auto získal Oscara. A o čom bol jeho obsah? Počas 26 rokov má slečna Daisy šoféra auta Hudson Commodore. Vodičom je čierny herec Morgan Freeman. Dej sa odohráva v čase zmien občianskych práv v Georgii, kde práve žijú a odohráva sa celý príbeh.
**Pontiac LeMans vo filme Francúzska spojka** Ďalšia klasická filmová naháňačka je z thrileru, ktorý získal päť Oscarov vrátane sošky za Najlepší herecký výkon pre Gene Hackmana. Ten tu hrá policajného detektíva Doylea, ktorý riadi Pontiac LeMans. Najdivokejšia scéna je, keď prenasleduje vraha na metro. Ide o jedno z najlepšie nakrútených prenasledovaní vôbec.
**Aston Martin DB5 z bondovky Goldfinger** Prvé vystúpenie autíčka Aston Martin DB5 ako vozidlo Jamesa Bonda bolo vo filme Goldfinger, ktorý v roku 1965 získal ocenenie Oscara za najlepšie zvukové efekty. Opäť sa objavil v novej bondovke Skyfall, takmer 50 rokov po jeho debute.
*Zdroj: express.co.uk*








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.