Na toto všetci dlho čakali! Toyota predstavila dôležitý prvok výbavy.

Má to však háčik!
Vydané  Text: 
Automobily Lexus a Toyota vybavené balíkom aplikácií Enform 2.0 a Toyoty s balíkom Entune 3.0 získajú možnosť integrácie so smarfónmi iPhone pomocou interface Apple CarPlay – informoval o tom japonský koncern, ktorému patria obidve značky.
Štandard CarPlay, ktorý vytvorila firma Apple, umožňuje používať aplikácie iPhone na multimediálnom displeji vozidla, ovládať ich dotykovou obrazovkou, prehrávať hudbu a používať telefón s palubným audiosystémom. Prvým modelom, ktorý bude vybavený platformou Apple CarPlay, bude nová verzia Toyoty Avensis, prezentovaná na autosalóne v Detroite. Časom bude táto inovácia zavedená aj do ďalších vozidiel so systémami Lexus Enform 2.0 alebo Toyota Entune 3.0 – najskôr v USA a potom aj na ostatných trhoch. Tieto modely získajú tiež schopnosť hlasovej kontroly pomocou digitálneho asistenta spoločnosti Amazon – Alexa.
Sklamaní môžu byť majitelia telefónov so systémom Android. Toyota totiž v správe neuvádza kompatibilitu s aplikáciou Andorid Auto, ktorú dnes využíva väčšina vodičov po celom svete. Rôzne štatistiky uvádzajú, že až 75 % všetkých užívateľov mobilných telefónov funguje na systéme Android, so zhruba 20 % podielom je iOS až na druhom mieste. Veríme, že Toyota čoskoro začne ponúkať túto dôležitú funkciu v každom svojom modeli.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »