PRÍSNE TAJNÉ: Peugeot pripravuje SUV kupé postavené na modeli 3008!

Na trh by malo prísť už v roku 2020.
Vydané  Text: 
Do preplneného segmentu kompaktných SUV chce francúzska automobilka Peugeot priniesť do roku 2020 nový model. Podľa najnovších správ pôjde o auto sa karosériou SUV kupé, ktorého proporcie by mali pripomínať BMW X4 či Mercedes-Benz GLC Coupe.
Techniku aj dizajn pravdepodobne zdedí po súčasnej generácii kompaktného SUV 3008. Najviditeľnejšie zmeny sa budú týkať zadnej časti. Auto má pôsobiť o niečo dynamickejším dojmom a pravdepodobne príde o značnú časť terénnych vlastností. Základom má byť overená platforma EMP2, ktorú už v súčasnosti využívajú aj modely nemeckej automobilky Opel – Crossland X a Grandland X. Hovorí sa tiež o výkonnom hybridnom ústrojenstve. Vrcholom ponuky môže byť preplňovaný benzínový štvorvalec o objeme 1,6 litra kombinovaný s elektromotormi, pričom najvýkonnejšie verzie budú disponovať výkonom až 224 kW (300 koní). Toto riešenie tiež počíta s pohonom oboch náprav. Novinka by mohla prísť na trh už do dvoch rokov.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »