Dobré nápady šetria peniaze, Audi vďaka zamestnancom ušetrilo vyše 100 miliónov eur!

Keď sa veci dejú vo veľkom, stačí malá zmena, aby sa razom začali šetriť obrovské peniaze. Také, o ktorých nesnívajú ani naši politici s účtami v exotických daňových rajoch!
Vydané  Text: 
Dobré nápady šetria peniaze, Audi vďaka zamestnancom ušetrilo vyše 100 miliónov eur!
**Automobilka Audi sa pochválila, že vďaka svojim pracovníkom v minulom roku ušetrila obrovské peniaze, ktoré by inak zhltli náklady spojené s výrobou**. Zhodnotila až 15-tisíc podnetov na vylepšenia od vlastných zamestnancov v Ingolstadte a Neckarsulme. Za rok 2017 ide o čiastku až **108,6 miliónov eur**! 15-tisíc vylepšení priamo od zamestnancov automobilky sa týka maličkostí, ktoré však celkovom procese vývoja, výroby a kontroly znamenajú veľa. Tieto procesy sa totiž dejú neustále dokola, stokrát denne a vo výrobe je každá minúta cenná. Napríklad traja zamestnanci na oddelení kontroly kvality zistili, ako skrátiť čas kontroly jednych dverí z 34 na 18 minút. Ich kolegovia tak každý deň ušetria až 200 ľudských hodín práce, ktoré môžu venovať iným pracovným činnostiam. Iným príkladom je dvojica pracovníkov, ktorá navrhla farebné rozlišovanie pracovných nástrojov a tak prispela k zníženiu počtu chybne použitých pracovných pomôcok. Vďaka podnetu ďalšej dvojice zamestnancov, ktorá navrhla variabilné nastavenie funkčnosti ventilačného systému, Audi teraz šetrí až 100-tisíc eur ročne. Program pre podnety od zamestnancov v Audi existuje už 50 rokov, od roku 1993 sa volá Ideas Program a je súčasťou stratégie neustáleho zlepšovania a zefektívňovania výroby. Rovnaký program funguje aj vo výrobách v Győri a Bruseli, kde sa ušetrené peniaze pohybujú v úrovniach až 33 miliónov eur.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!