Bratislava dnes zažila malý dopravný kolaps, upchaté boli takmer všetky vjazdy do mesta

Ráno 9. januára 2018 bolo pre ľudí pracujúcich a dochádzajúcich do Bratislavy mimoriadne náročné. Hlavné mesto zažilo malý dopravný kolaps, dôsledky čoho cítil aj Senec a ďalšie okolité mestá a obce.
Vydané  Text: 
Prístavný most v Bratislave, Google Maps

Smer od Senca

„Na 29. kilometri diaľnice D1 v smere z Trnavy do Bratislavy za Blatným blokuje dopravu havarovaný kamión, úsek je v tomto smere neprejazdný ešte aj pred obedom, premávku polícia odkláňa cez Senec, počítajte tam so zdržaním približne 2 hodiny,“ uvádza stránka Stelacentrum.sk k situácii, ktorá dnes vážne komplikuje vjazd do hlavného mesta. Kamión v smere do Bratislavy sa zo zatiaľ neznámych príčin prevrátil, jeho náklad sa rozsypal po vozovke a zasiahol aj oproti idúcu dodávku. Miesto nehody museli policajti úplne uzavrieť. Obchádzka cez okolité obce takisto nebola žiadnou veľkou záchranou, pretože na trase z Bernolákova do Bratislavy bolo namerané zdržanie minimálne 45 minút a takisto pred Pezinkom, v smere zo Šenkvíc a z Vinosadov.

Smer od Šamorína

Každý deň dopravne extrémne vyťažená trasa smerom zo Šamorína (cez Dunajskú Lužnú a Rovinku) dnes zažila komplikáciu v podobe blokovaného jedného jazdného pruhu. Ranné zdržanie na tejto trase sa počítalo na hodinu a viac.

Smer od Mosta pri Bratislave

Mohlo by sa zdať, že jedna z mála ciest, ktoré ešte nie sú tak dramaticky vyťažené, je cesta z obce Most pri Bratislave. Aj tu sa zdržanie pohybuje rádovo v desiatkach minút, dnes ráno sa však situácia okolo 9:20 skomplikovala pre pokazené železničné priecestie pri vjazde do Podunajských Biskupíc. Svetelná signalizácia svietila na červeno a rampy boli zatvorené, dôsledkom čoho sa na ceste tvorili dlhé kolóny aj v čase, kedy už nie sú bežné. Vodiči preto toto priecestie obchádzali tak, že sa úzkej ceste otočili, vrátili sa niekoľko kilometrov a pokračovali v smere na Vrakuňu.

Každodenné čakanie

Hlavné mesto Slovenska sa dlhodobo potýka so stále rastúcim rizikom dopravného kolapsu. Každé ráno do mesta smerujú desiatky tisíc áut z okolitých miest a obcí, pričom enormne vyťažená je predovšetkým trasa zo Šamorína do Podunajských Biskupíc. Iba 15 kilometrov vzdialená Dunajská Lužná je v rannej špičke od Bratislavy v skutočnosti vzdialená viac ako jeden a pol hodiny cesty. Počas čakania si vodiči vo svojich autách môžu prehliadať billboardy upozorňujúce na novú výstavbu v obci so sloganmi, že je cesta trvá iba 15 minút do mesta. (Áno, v noci, stíhačkou; pozn.red.) Riešením by mala byť rýchlostná cesta R7 Dunajská Lužná – Holice, ktorej výstavba už začala. „Účelom pripravovanej stavby je výstavba kapacitnej, smerovo rozdelenej štvorpruhovej komunikácie, v optimálnej trase z hľadiska plynulosti a bezpečnosti dopravy. Výstavbou a prevádzkou rýchlostnej cesty sa vylúči tranzitná doprava z územia priľahlých obcí a tým sa zlepší vplyv dopravy na obyvateľstvo a životné prostredie,“ uvádza sa na stránke obchvatbratislavy.sk.
Rýchlostná cesta R7 Dunajská Lužná - Holice (foto: obchvatbratislavy.sk)








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!