A JE TO TU! Prvé fotky nového Mercedesu triedy G!

Unikli prvé fotografie novej generácie off-roadu Mercedes-Benz triedy G. Nová generácia jedinečných automobilov s desiatky rokov trvajúcou tradíciou bude pokračovať vo svojom typickom dizajne, zmeny však budú zreteľné.
Vydané  Text: 

Nová trieda G od Mercedesu sa má formálne predviesť až 15. januára na autosalóne v Detroite, avšak magazín Autoweek.nl zverejnil fotografie novinky už teraz. Práve dnes, iba pred niekoľkými hodinami.

Géčko si aj naďalej zachováva dizajn, ktorý je pre neho typický už od roku 1979. Jeho ostré hrany však boli zjemnené, predné svetlomety nadobudli číru grafiku a nazvime to „menej nahnevaný výraz“. Vo veľkej miere tomu vďačí Full LED svetlometom. V prezentovanej hnedej úprave laku pôsobí stále drsne a odolne, zároveň však veľmi moderne. Nové géčko bude od tých starších identifikovateľné celkom jednoznačne.
Interiér novej triedy G preberá prvky z limuzíny triedy S, dominuje v ňom luxus a priestrannosť. Obzvlášť pútavý je široký stredový tunel medzi vodičom a spolujazdcom a rozmerný displej pred volantom, ktorý sa ťahá až na úroveň centrálneho displeja nad výduchmi klimatizácie. Páka radiča prevodovky je napravo za volantom, na stredovej konzole je ovládač multimediálneho a komunikačného systému Command.
Motorický variant G550 obsiahne 4-litrový preplňovaný motor typu V8 od AMG, ponúkne výkon až 450 konských síl. Verzia AMG G63 sa bude môcť pochváliť pohonným systémom s výkonom až 603 konských síl, takže súčasnú generáciu prebieha až o 40 koní. Do každého nového Géčka sa bude štandardne montovať 9-stupňová automatická prevodovka a pre mnohých môže byť sklamaním, že sa z ponuky predajcov zrejme vytratí motorizácia G65 s motorom V12. Je možné, že ju nahradí niektorý variant s hybridným pohonom.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »