Ste si istí, že na obrázku vidíte Volvo? Ide o prvý model športovej značky Polestar!

Nenechajte sa oklamať!
Vydané  Text: 
Firma Polestar donedávna ladila najsilnejšie modely značky Volvo a momentálne je stále vo vlastníctve švédsko-čínskej značky. Po novom však bude produkovať vlastné športové modely. Pred chvíľou sa nám do rúk dostali oficiálne fotografie prvého modelu Polestar 1.
Športové kupé vyzerá úchvatne! Aj napriek „samostatnosti“ si môžeme všimnúť dobre známe dizajnové prvky nielen v exteriéri, ale aj v interiéri. Model Polestar 1 akoby priamo vychádzal z konceptu Volvo Coupé Concept. V tomto prípade ale nejde o nedostatok kreativity. Automobilka Polestar je priamo napojená na materské Volvo, vďaka čomu môžu urýchliť vývoj a znížiť náklady.
Dvojdverové štvormiestne kupé je postavené na modulárnej platforme SPA. Samotná karoséria ale využíva karbón, ktorý zaručuje extrémnu tuhosť. O pohon sa postará plug-in hybridné ústrojenstvo s maximálnym elektrickým dojazdom 150 kilometrov (zadný náhon). Polestar sa pýši, že ide o najväčšiu vzdialenosť medzi plug-in hybridmi. V prípade potreby nie je problém zapriahnuť dvojlitrový štvorvalec. Sústava tak disponuje slušným celkovým výkonom 600 k a krútiacim momentom 1.000 N.m (predný náhon).
„Polestar 1 je vôbec prvým vozidlom, ktorý na kapote ponesie znak Polestar. Ide o nádherné GT nabité úžasnými technológiami, ktoré predstavuje pre našu novú značku skvelý štart, „uviedol Thomas Ingenlath, výkonný riaditeľ spoločnosti. „Všetky naše budúce vozidlá budú vybavené plne elektrickým pohonom. Chceme sa stať samostatnou automobilkou zameranú práve na vysoko výkonné elektromobily. “
Ako z textu vyplýva, Polestar 1 bude prvým, no zároveň aj posledným modelom s hybridným pohonom. Ďalšie modely budú už len na baterky. Ďalší model predstavia do dvoch rokov a pôjde o elektrický sedan (konkurent pre Teslu Model 3). V budúcnosti tiež plánujú výrobu veľkého SUV. O všetkom ale rozhodne predajný úspech prvého modelu, ktorého sériová výroba začne až v roku 2019.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.