Brutálne rýchlu cestnú štvorkolku vyvíjajú Slováci! Stovku dá za 2,5 sekundy.

Hotový produkt predstavia už o pár dní.
Vydané  Text: 
Počuli ste už niekedy o spoločnosti Engler Automotive Limited? Ani my nie. Podľa dostupných informácií ide o slovenskú firmu, ktorá onedlho predstaví výkonnú cestnú štvorkolku. Pôjde o jediné vozidlo svojho druhu. Na prvý pohľad vyzerá model Engler F.F ako kríženec auta so štvorkolkou.


Podobné vozidlá nemajú špecifické zaradenie, a tak výrobca umiestnil svoj prvý produkt do vlastnej kategórie – Superquad. Predná a zadná časť pripomína automobil. Fotografie kokpitu nie sú k dispozícii a celý superquad je tak trochu zahalený rúškom tajomstva.


Poznáme len hlavné technické parametre, za ktoré by sa nemusel hanbiť žiaden superšport. Z 0 na 100 km/h sa dostanete iba za 2,5 sekundy a maximálna rýchlosť atakuje hranicu 350 km/h. Celkový výkonu sústavy má hodnotu 850 koní, pričom auto váži len 850 kilogramov – pomer hmotnosti 1:1.


Prvý superquad sa oficiálne predstaví na medzinárodnom autosalóne v Dubaji, ktorý sa bude konať už 14. novembra.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!