Nový Citroën C5 bude! Na trh príde až v roku…

Príde však o jeden charakteristický prvok.
Vydané  Text: 
Výroba súčasnej generácie už bola prednedávnom ukončená, no fanúšikovia sa nedočkali vhodného nástupcu. Určite preto mnohých potešíme, že príchod novej generácie oficiálne potvrdila šéfka automobilky. Zlou správou je, že na trh sa dostane až v roku 2020.


Tento fakt nás mrzí, pretože poslednú generáciu považujeme za vydarené auto, ktoré sa tešilo pomerne veľkej obľube aj u nás. Takto Citroën určite príde o časť klientely, ktorá dá prednosť konkurenčným značkám. V roku 2020 tak budú mať Francúzi čo robiť, aby ich dokázali opäť zaujať.


Nepotešíme ani fanúšikov typického hydropneumatického odpruženia. Túto technológiu už v budúcich modeloch značky tak skoro neuvidíme a bude nahradená lacnejšou alternatívou. Po novom budú k dispozícii len vylepšené tlmiče s hydraulickými dorazmi tlmičov.


Druhy karosérií ešte nie sú potvrdené. Dúfame však, že pôjde o klasický sedan (resp. liftback) a kombi. Dizajnéri by mali čerpať z konceptu CXperience, ktorý predstavili minulý rok.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »