Ministri prišli do práce na bicykloch, Žiga na BMW i3

Podporili tak Európsky týždeň mobility aj napriek tomu, že dnešné počasie dvojkolesovým prostriedkom veľmi neprialo.
Vydané  Text: 
Ilustračná fotografia


Vymenili luxusné BMW a Audi za kolobežky, bicykle, elektrobicykle a tiež za elektrické auto. Európsky týždeň mobility na Slovensku nemá taký vplyv na počet osobných automobilov na cestách, ale symbolicky ho podporili aspoň politici. Téme sa venovali všetky slovenské televízie a spravodajské tituly, napríklad TVnoviny.sk. Podľa titulu sa vláda SR podobným spôsobom do Európskeho týždňa mobility zapája už od roku 2012.

Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) a minister obrany Peter Gajdoš (nominant SNS) prišli na úrad vlády na Námestí slobody na tandemových bicykloch (každý zvlášť). Zatiaľ čo Gajdoš prišiel v reflexnej veste a s prilbou na hlave, Kaliňák mal na sebe iba oblek.

Minister práce Ján Richter (Smer-SD) využil elektrický bicykel, s ktorým sa na Námestie slobody doviezol zo Špitálskej ulice, kde sídli Ministerstvo práce.

Minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD) sa dostavil pred novinárov čakajúcich pred úradom vlády na elektromobile BMW i3.

Štátny tajomník rezortu diplomacie Lukáš Parízek použil klasickú kolobežku bez elektrického pohonu.

BMW i3 / Ilustračná fotografia






Zdroj: TVnoviny.sk








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!