Ford vo Frankfurte: nový Mustang a EcoSport

Americká značka Ford na autosalóne vo Frankfurte predviedla, okrem iného, aj nové SUV a modernizovaný Mustang.
Vydané  Text: 

Nový Mustang s 5-litrovým motorom

Nový Ford Mustang pre Európu má nielen mierne modernizovaný vzhľad, ale aj lepší motor: 5-litrová V8 má maximálny výkon až 450 koní, prepojená je s až 10-stupňovou automatickou prevodovkou a výrobca tvrdí, že je jeho nový Mustang rýchlejší, citlivejší a úspornejší. Tešíme sa na test.

Novinka obsahuje nastaviteľné zavesenie kolies MagneRide, funkciu voľby jazdných režimov Drive Modes a tiež elektronicky ovládané klapky výfuku, ktoré Ford pred časom spropagoval vtipnou kampaňou „Good Neighbour“ („Dobrý sused“). Nový Ford Mustang sa tiež dokáže samočinne udržiavať v jazdnom pruhu, má prednárazový bezpečnostný systém a vie sledovať chodcov.



Ford EcoSport ako naplnenie dopytu po crossoveroch

Je nápadný a štýlový, pritom pôsobí autoritatívne, až priam mocne. Ecosport od Fordu sa vyrába od roku 2003 a zaraďuje sa ku subkompaktným SUV-čkam. Jeho nová podoba dbá na aktuálny dizajnový jazyk automobilky, pričom pod kapotou obsiahne naftový motor EcoBlue s objemom 1,5 litra, pohon všetkých štyroch kolies a výkon priaznivých 125 konských síl.



V Európe sa EcoSport predáva od roku 2014 a za ten čas si ho zakúpilo 150-tisíc ľudí, v uplynulom roku jeho predaje dokonca stúpli až o 40 percent. Crossovery a SUV sú stále v kurze a ešte dlho budú, preto si Ford pripravil EcoSport v modernizovanej podobe. Osloviť má čím, už len tá cena by mala byť dosť nízka, aby konkurovala našim obľúbeným ázijským značkám. V ponuke predajcov sa vôbec prvýkrát objaví aj vo výbave ST-Line (na fotografiách).








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!