Škodovka budúcnosti? Koncept interiéru navrhla študentka!

Zameraný je na intuitívnosť!
Vydané  Text: 
Vo svete Carsharingu si auto jednoducho vyzdvihnete na odbernom parkovisku, napríklad v centre, a odveziete sa k nákupnému stredisku, kde si automobil môže prevziať opäť niekto iný. Super, nie? Automobil nemusíte vlastniť, nestaráte sa o servis či poistku a platíte si len za jazdu, ktorú s autom absolvujete.


Takéto autá musia byť nielen odolné a spoľahlivé, ale aj pre vodiča intuitívne. Predpokladáme, že nie každý bude ochotný si hodinku priplatiť len kvôli tomu, aby sa naučil zapnúť klimatizáciu. V budúcnosti tak môžu existovať modely, špeciálne zjednodušené pre potreby Carsharingu.


S touto myšlienkou sa pohrala aj študentka Vysokej školy umelecko-priemyselnej v Prahe, Kristína Karpalová. Výsledkom je jednoduchý, ale veľmi futuristický a zaujímavý dizajn. V strede palubnej dosky nájdete dotykovú obrazovku, pripojiteľnú k inteligentnému telefónu vodiča. Mladá dizajnérka si dala záležať hlavne na tom, aby vodič nemusel nič hľadať a všetko dôležité mal poruke, respektíve na hlavnom displeji.


*Zdroje:Autorevue.cz*




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »