Ďalšie tajomstvo Dacie Duster odhalené! Takto vyzerá interiér.

Dacia fotografie interiéru tajila, niektoré však unikli na internet.
Vydané  Text: 
Exteriér novej generácie sme vám už nedávno predstavili. Aj keď sa mnohým z vás evolučný dizajn páčil, niektorí od Dacie čakali viac drastických zmien. Dotyčných určite poteší pohľad do interiéru, kde nezostal kameň na kameni.


Automobilka chcela vzhľad nového interiéru tajiť do poslednej chvíle a plánovala ho ukázať až vo Frankfurte, kde sa bude konať oficiálna premiéra novej generácie Dacie Duster. Skutočné fotografie si však našli svoju cestu na internet.


Nová palubná doska nás skutočne prekvapila, vyzerá moderne a štýlovo. Do očí nám udreli tri výrazne výduchy klimatizácie, ktoré až nápadne pripomínajú Suzuki Vitaru. Dacia tak očividne kopíruje úspešné modely iných značiek aj v interiéri. Pod výduchmi nájdeme vylepšený dotykový displej infotaimentu s krajšou grafikou a elegantným chrómovým rámčekom. V spodnej časti našťastie zostali aj nejaké tie fyzické tlačidlá a klasické ovládanie klimatizácie. Celý stredový panel je pritom mierne natočený k vodičovi, čo je príjemné. Všetci tajne dúfame, že palubnú dosku bude možné farebne odlíšiť. Akú takú nádej nám dávajú skice, na ktorých sú niektoré časti stredového tunelu a výplne dverí vyobrazené v sympatickej oranžovej farbe.


Aby sme len nechválili, ovládanie rádia stále nie je priamo na volante, čo je škoda. Vo výbave by po novom nemali chýbať ani nové bezpečnostné systémy, ako napríklad autonómne brzdenie či stráženie jazdy v pruhoch. Aj tieto vychytávky pomôžu Dacii získať obstojné skóre v nárazových testoch Euro NCAP.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »