Škoda Kodiaq vRS sa stane skutočnosťou! Čo ponúkne?

Kodiaq vRS zaujme agresívnym vzhľadom aj výkonom.
Vydané  Text: 
Ostrá verzia je aktuálne vo vývoji, takže údaje o technických parametroch nie sú k dispozícii. Podľa niektorých zdrojov by mal nový Kodiaq ponúknuť naozaj „veľké množstvo“ krútiaceho momentu. S najväčšou pravdepodobnosťou tak bude k dispozícii len s naftovým motorom. Jazdné vlastnosti by mal strážiť aj štandardne dodávaný pohon všetkých štyroch kolies, ktorý sa v tomto aute určite zíde.


Ako bude najrýchlejší Kodiaq vyzerať? Očakávame agresívnejšie nárazníky, čierne a karbónové doplnky či výrazné lemovanie okien. Najväčší záujem o ostré škodovky prejavili zákazníci v Nemecku aj vo Veľkej Británii, kde túto verziu uprednostňuje až 20% zákazníkov. To už je číslo, kvôli ktorému sa automobilke oplatí investovať do vývoja ďalšieho vRS modelu.


Boom okolo tohto auta pritom ani zďaleka nekončí. Kodiaq v budúcnosti plánujú vyrábať aj ako kupé, primárne určené pre čínsky trh. O možnom predaji v Európe sa zatiaľ nehovorí, vysoký dopyt by túto situáciu ale mohol zmeniť.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.