Pozrite si prvé fotografie novej Dacie Duster! Páči sa vám?

Zmeny sú konzervatívne.
Vydané  Text: 
Duster je pre rumunskú automobilku veľmi dôležitým modelom, a preto si dizajnéri nemohli dovoliť riskovať. Novinka tak nadväzuje na vzhľad predchádzajúcej generácie. Zmeny sú najviditeľnejšie v prednej a zadnej časti. Nárazníky sú výrazne robustnejšie a svetlomety zasadené o niečo viac do rohov karosérie. Opticky tak Duster pôsobí širším a mohutnejším dojmom. Predné svetlomety odhaľujú nový LED svetelný podpis, tie zadné nám až nápadne pripomínajú Jeep Renegade.


Z bočného profilu sú zmeny menej viditeľné. Zaujímavý je prelis, ktorý prechádza cez bočné dvere a následne kopíruje zadný blatník. Musíme ale povedať, že z tejto strany nepôsobí Duster veľmi vyváženým dojmom. Akoby si bočnú časť auta dizajnéri nechali na poslednú chvíľu. Nevkusné sú podľa nás plasty, konkrétne ich prepojenie so smerovkou a predným blatníkom. Začierniť mohli aj C-stĺpik, ktorý vyslovene bije do očí.


Technické údaje ani fotografie interiéru ešte neboli zverejnené. Na zvyšok si tak budeme musieť počkať do predstavenia, ktoré sa bude konať už 12. septembra na autosalóne vo Frankfurte.

Kompletný prehľad zmien si môžete pozrieť vo videu nižšie.






Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »