Suzuki Jimny dostane nástupcu, prvé fotky unikli na internet!

Súčasná generácia je s nami už takmer dvadsať rokov.
Vydané  Text: 
Suzuki Jimny je nezmar! Verte mi, pri jazde v teréne vám nebude všetko jedno. Bol to divný pocit, keď som sa v extrémnom náklone pozrel cez bočné okno a videl zeminu, na ktorej všetci okolo nás pevne stáli. Vtedy som pochopil nielen zmysel náboženstva, ale aj celý ten rozruch okolo tohto malého autíčka. S čistým svedomím môžem povedať, že Jimny má v obľube porušovať všeobecne platné zákony fyziky a ide mu to veľmi dobre. Neskôr sme s autom zašli do mesta a nikto nepociťoval nejaké známky únavy či veľkého opotrebenia, naozaj obdivuhodné.


Samozrejme, Jimny nie je dokonalé auto. Za volant sa posadia len záhradní trpaslíci, ľudia normálneho vzrastu budú mať problémy s priestorom. Ja mám takmer dva metre a pri každom vyšliapnutí spojky to vyzeralo, akoby som za volantom praktizoval cvičenie jogy. Pri rýchlostiach nad 90 km/h je auto dosť hlučné a zmieriť sa musíte aj s vysokou spotrebou. Aj napriek tomu ale nechceme, aby sa Jimny v novej generácii nejak zásadne zmenil. Prečo? Auto má osobitý a jedinečný charakter.


Dobrou správou je, že Jimny má byť aj naďalej skutočným off-roadom s klasickým rebrinovým rámom a jednoduchou technikou. Dizajnéri mu navyše dopriali retro vzhľad, ktorý pripomína Suzuki Samurai. Pod kapotou by sme mali nájsť litrový trojvalec s turbodúchadlom, alebo klasickú atmosférickú 1,2ku z modelov Swift a Ignis.


Úplne nový bude interiér. Nemal by chýbať dotykový displej, pod ktorým nájdeme dvojicu výduchov a ovládanie klimatizácie. Samozrejmosťou bude konektivita cez USB alebo AUX. Dúfame, že v Suzuki nezabudnú na výškovo a pozdĺžne nastaviteľný volant či lepšie polohovateľné sedadlá.


Na oficiálnu premiéru si budeme musieť ešte počkať. Jimnyho pravdepodobne uvidíme už koncom tohto roka na autosalóne v Tokiu.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.