Vadí vám zlý výhľad z auta? Toyota vyvíja priehľadné A-stĺpiky!

Toyota opäť navštívila patentový úrad…
Vydané  Text: 
Konečne! Moderné autá sú v mnohých ohľadoch neporovnateľne lepšie ako tie spred dvadsiatich rokov. V lete sa nemusíme potiť, okná otvárame stlačením gombíka a o bezpečnosť sa starajú rôzni asistenti. Všetko ale má svoju daň. Kvôli bezpečnosti má karoséria menej presklených plôch a interiéry sú o poznanie temnejším miestom. Kvôli šikmým predným stĺpikom, ktoré sú navyše dosť hrubé, je výhľad z auta problematický.


Veľmi jednoducho tak môžeme prehliadnuť chodca či prichádzajúce auto. Paradoxné je, že aj keď sú automobily bezpečnejšie, riziko zrážky je kvôli zlému výhľadu vyššie. To si uvedomila aj automobilka Toyota, ktorá si opäť odskočila na patentový úrad.

Tá v súčasnosti vyvíja priehľadné predné stĺpiky. Prekvapilo nás hlavne to, že systém nebude založený na kamerách a displejoch, ale na obyčajných zrkadlách. Výhodou tohto riešenia je ale stopercentná spoľahlivosť.

Presný technický popis zatiaľ nepoznáme. Dúfame však, že sa táto novinka začne do áut montovať čo najskôr!




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!