Passat GT je splneným snom mnohých fanúšikov Volkswagenu, má to ale háčik!

Ostrý Passat má vychádzať z konceptu, ktorý predstavili ešte na autosalóne v Los Angeles.
Vydané  Text: 
Podľa internetovej stránky Digital Trend, ktorej sa podarilo získať vyhlásenie priamo od zástupcu spoločnosti Volkswagen, by sa ostrý Passat GT mal držať predstaveného konceptu, ktorý sme mohli vidieť na autosalóne v Los Angeles v roku 2016. Štúdia bola vtedy postavená na americkej verzii.


Sériový Passat GT sa tak bude predávať len v USA, čo nás dosť mrzí. Táto skutočnosť sa však môže zmeniť, o všetkom rozhodne záujem zo strany fanúšikov či potenciálnych zákazníkov, ktorí by neváhali investovať do tejto netradičnej verzie.


Pokiaľ ide o vzhľad, nový Passat GT by mal byť odlíšený čiernymi zrkadlami, slušným spojlerom na veku kufra a červenou čiarou okolo čiernej masky, ktorá bude pripomínať Golf GTI. Chýbať nebudú ani špeciálne navrhnuté kolesá či športové sedadlá.


Pod kapotou nájdeme 3,6-litrový motor s výkonom 280 koní, ktorý bude spriahnutý s automatickou prevodovkou DSG. Auto uvedú do pohybu len predné kolesá, pohon 4×4 sa zatiaľ neplánuje.


Predaj je naplánovaný na koniec tohto roka s cenovkou od 30 000 dolárov.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!