Malé štvordverové kupé, alebo elektromobil? Volvo pripravuje nový model S50!

Automobilka si nedávno zaregistrovala nové číselné označenie.
Vydané  Text: 
A to sme si mysleli, že blízku budúcnosť Volva poznáme. Nástupcu obľúbeného sedanu s označením S40 už dokončujú, to isté platí aj pre nový crossover XC40, ktorý sa zaradí pod model XC60. K čomu ale označenie S50? Túto kombináciu sme tu ešte nemali, pretože posledná päťdesiatka bola v ponuke len s písmenom V, teda označením pre kombi.


Vysvetlenie nového označenia nám akosi Volvo zabudlo podať, a keďže nie sme absolventmi Milétskej školy, môžeme len hádať, čo automobilka s novým označením plánuje. Internetom kolujú zvesti, že pôjde o štvordverové kupé, ktoré bude primárne vychádzať z novej S40ky. Pôjde tak o akýsi Arteon od Volva.


Pravdepodobné tiež je, že predstavia samostatný model, ktorý bude využívať elektrický pohon. Automobilka len nedávno oznámila, že zastavuje vývoj naftových motorov a zameria sa na alternatívne pohony. My len dúfame, že si zachová dizajn predstavených konceptov, ktoré sú veľmi atraktívne a nadčasové.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »