Môže sa auto zapáliť počas jazdy? Video z Ruska ukazuje, že áno a dokonca aj nové

Odpoveď je jednoduchá: áno, auto sa dokáže vznietiť a niektorým z nás sa to už možno dokonca stalo.
Vydané  Text: 


Je to skôr doména starších automobilov, pri tých nových sa kladie oveľa mimoriadny dôraz na zamedzenie akýchkoľvek príležitostí na vznietenie a keď sa predsa len nejaká príležitosť vyskytne, vyhlasujú sa zvolávacie akcie.

Treba si uvedomiť, že automobil je komplikovaný stroj, ktorý stále pracuje s výbuchmi horľavých materiálov. Benzín, nafta, CNG i LPG pri horení/vybuchovaní vytvárajú energiu, ktorá sa mení na mechanickú a tá poháňa samotné kolesá. Keď si k tomu pripočítame elektroniku, oleje, eventuálne horľavé výpary, môže nastať situácia, kedy vznikne otvorený oheň.

Preto by sme mali v aute so sebou nosiť prenosný hasiaci prístroj.

Ukážkou toho, že aj moderné automobily vyššej cenovej skupiny môžu skončiť v plameňoch, svedčí video nižšie. Zachytené bolo v Rusku v meste Perm. Kuriózne je, že toto mesto sa v rokoch 1940 až 1957 volalo **Molotov**, čo dokonale ladí so zaznamenaným incidentom s BMW radu 5.

Video z akčnej kamery pripevnenej na helme motocyklistu zachytáva preteky miestnych idiotov priamo v uliciach mesta Perm. Dvaja motocyklisti si merali sily svojich motorov s majiteľmi vozidiel Audi a BMW, pričom frajerovi v BMW radu 5 po niekoľkosekundovom šprinte rovnou ulicou vzbĺkol podvozok priamo pod sedadlom šoféra. Ťažko posúdiť, čo na aute začalo horieť, avšak po tom, čo majiteľ zaregistroval oheň, v strese dupol na plyn a šialenou rýchlosťou pokračoval až za zákrutu, kde sa zastavil až pri námestí. Tam z vozidla vystúpil a ostatní účastníci cestnej premávky mu pomohli plamene uhasiť hasiacimi prístrojmi. Po celej trase BMW radu 5 na vozovke ostala čierna čiara, pravdepodobne po oleji.










Pokračujte na ďalší príspevok »