Fiat Panda City Cross ako crossover do mesta s dizajnom z Cross 4×4

V časoch úžasných karosárskych technológií a rafinovaných dizajnov prichádza Fiat Panda v úprave City Cross. Spája nevkus so slabým výkonom alebo jednoducho nerozumieme tomu, čo sa ľuďom páči?
Vydané  Text: 
Keď sa na toto nové auto lepšie zapozeráte, môžete v ňom zahliadnuť dušu starého Fiatu Multipla. Aj Multipla bola prijatá s nevôľou a dodnes sa môže pochváliť titulom najškaredšieho auta, hoci tieto vozidlá stále jazdia a vraj patria medzi najmenej poruchové vôbec.

Panda City Cross má aj naďalej charakter menšieho rodinného automobilu s relatívne nízkou cenou, pričom jej najnovšie vylepšenia sa dotýkajú predovšetkým vonkajšieho vzhľadu. Výraznejšie oplastovanie a zvláštny dierovaný kovový plátok na prednej hrane podvozka sa nebude páčiť každému, nevyhovuje ani nám. Stavia pritom na verzii Panda Cross 4×4, ktorá takisto nebojuje o piedestál najkrajšieho auta sveta.

Musíme však pripomenúť, že už veľakrát sme sa zmýlili, pretože oficiálne fotografie výrobcov často klamú a automobily sú naživo oveľa krajšie. Bol to aj prípad aktuálnej Audi R8, ktorá na prvých fotkách ani zďaleka nevyzerala tak dobre, ako na prezentácii na autosalóne, kde priam žiarila a strhávala na seba všetku pozornosť návštevníkov.

Fiat Panda City Cross prináša prakticky rovnaký dizajn ako Panda Cross 4×4, pohon však bude iba predný.

Vizuálna off-road úprava pre mestské vozidlo ponecháva pohon prednej nápravy a aj svetlú výšku, význam oplastovania nachádzame pri eventuálnych drobných kolíziách pri parkovaní, ktoré sa stanú vždy, keď si kúpite nové auto. V tomto však musíme novú Pandu pochváliť, pretože v porovnaní s takými kaktusmi od Francúzov sú oplastovania na šikovnejších miestach: aj na bočných hranách prednej časti.

Jednou zo skvelých vlastností Fiatu Panda vo verzii Cross 4×4 je jej nájazdový uhol 24 stupňov a zjazdový uhol 34 stupňov – keďže je novinka City Cross prakticky rovnaká, očakávame rovnaký alebo veľmi podobný údaj.

Fiat sa bude dodávať s 15-palcovými hliníkovými diskami a čierno-šedým interiérom s čalúnením do ekokože.

Fiat Panda City Cross (2017)

Motor pod kapotou novej Pandy City Cross dosahuje maximálny výkon na úrovni 69 konských síl, o ich produkciu sa stará 1,2 litra zdvihového objemu. Vo Veľkej Británii je cena crossoveru stanovená na nemalých 12 995 libier. Za silnejšie motory si zákazníci priplatia.

A interiér? Už tej kritiky stačilo; je to tá istá Panda ako ju poznáme a veď posúďte samy sami…








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.