Mobil v jednej ruke, mikrofón v druhej. Novinárky z KOŠICE:DNES predviedli, ako nešoférovať

Sympatické novinárky nechtiac ukázali, ako sa nemá šoférovať a my opäť pripomíname, že za volantom mobil do rúk nepatrí.
Vydané  Text: 
Záber z videa od KOŠICE:DNES na Facebooku

Dostali sme tip od čitateľa, ktorý nás upozornil na kuriózne faux pas z dielne KOŠICE:DNES. Jeho novinárky pripravili krátku reportáž o tom, ako dlho trvá cesta autom z blízkeho pohraničia do Košíc a pritom sa im darilo robiť jeden priestupok za druhým. Telefonovanie za volantom je nebezpečné aj s handsfree, o držaní mobilu v jednej ruke a mikrofónu v druhej ani nehovoriac.

Na videu nižšie (1:19 min.) je navyše vidieť, že novinárka preraďuje, má teda manuálnu prevodovku, čo ešte viac pridáva na nebezpečnosti celej situácie.

Záber z videa od KOŠICE:DNES na Facebooku

Kuriózne je, že ani jedna z dvoch autoriek príspevku nepoužila handsfree, Bluetooth spojenie zabudované v aute alebo aspoň hlasný odposluch, ktorý je súčasťou každého mobilného telefónu. Takto si všetky svoje prehrešky proti bezpečnosti nahrali na video a ešte zverejnili na webovej aj Facebook stránke titulu KOŠICE:DNES.

Pripomíname, že pokuta za používanie telefónneho prístroja počas vedenia vozidla okrem telefonovania s použitím systému „voľné ruky“ alebo vykonávanie inej obdobnej činnosti, ktorá nesúvisí s vedením vozidla, vychádza na 50 eur. Ak by teraz mali policajti konať a záznam použiť ako dôkazový materiál, trojminútová reportáž do dochádzaní do Košíc by vyšla vydavateľa draho.





Zdroj: Z maďarských hraníc do Košíc je to ozaj len na skok




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »