Videotest BMW X3 xDrive 30d (MARTINZMARTINA)

Prečítajte si našu skúsenosť s BMW X3 xDrive 30d a sledujte celý videotest od Martina z Martina!
Vydané  Text: 

Medzigeneračne X3 dospela, vyspela, stala sa ešte serióznejším hráčom medzi menšími SUV-čkami, ale veľké revolúcie by ste očakávať nemali. Stále ide o motoricky skvelé vozidlo s výborným komfortom, ktoré na pohľad nenapovedá o svojej nadštandardnej dynamike.

Nové BMW X3 vyzerá nepochybne estetickejšie a sofistikovanejšie ako predchodca, hoci zmien na prvý pohľad tak veľa nie je. V priebehu rokov si X3 osvojilo priam oku lahodiace svetlomety a siluetu, ktorá je iba s ťažkosťami zameniteľná s konkurenčnými vozidlami. Dnes X3 predstavuje akýsi ideál vo svete prémiových menších SUV-čiek, pričom je viditeľne menšie ako model X5 (X4 nepovažujme za tradičné SUV), ale výrazne rozmernejšie ako X1 a najnovšie X2.
V teréne BMW X3 s pohonom xDrive preukazuje dobré schopnosti, pričom na jeho limity v bežných podmienkach dosiahnete iba ťažko. Museli by ste sa zaboriť do tekutého piesku alebo posadiť brucho na zem, aby xDrive sklamalo a nesplnilo svoju funkciu. Toto SUV si budú kupovať ľudia, ktorí jazdia na chaty a príležitostne sa im do cesty postaví výrazný reliéf lesnej cestičky.
Na dobrej vozovke je X3 pohodlné, jeho výška síce stanovuje limity ešte skôr ako pri sedanoch a vôbec športových autách, dosahovať ich však bude úlohou pre skúseného vodiča bez strachu z rezania zákrut vo vysokej rýchlosti. Nemožno nepochváliť pružnosť motora, jeho rýchle reakcie na podnety od vodiča a skvelé brzdy. Aj keď sa X radí medzi SUV-čka, typické nakláňanie nie je tak výrazné, auto drží stopu takmer dokonale a spolujazdec môže ľahko nadobudnúť dojem, že sedí v širokej limuzíne.
Podvozok je v štandardnom jazdnom režime naladený takmer dokonale, predstavuje optimálne vyváženie komfortu s dynamikou a počas jazdy vysokou rýchlosťou nehúpe, nemáte pocit plávania na vode, na druhej strane tvrdosť nie je tak značná, aby sa v interiéri prejavovali nedokonalosti vozovky. Nové BMW X3 je pôsobivý automobil, ktorý nemožno len tak ľahko skritizovať. Naše dojmy z dizajnu, interiéru, komfortu a jazdných vlastností sú vskutku pozitívne, viac o mníchovskom SUV nájdete v plnohodnotnom videoteste od Martina z Martina nižšie:

2018 BMW X3 xDrive30d | TEST (MARTINZMARTINA)








Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.