Prvé fotografie z redakčného testu BMW 430i

Pre ľudí vyrastajúcich v deväťdesiatych rokoch bolo BMW radu 3 kupé nedostihnuteľným snom. Keď sa BMW rozhodlo v roku 2013 vyčleniť kupé a kabrio ako samostatný rad 4, vyskočili mnohým v očiach veľké otázniky. Čo bude teraz s naším snom? A čo značí 430i?
Vydané  Text: 
**V aktuálnom vydaní magazínu AUTO MOTOR A ŠPORT 1/2018 nájdete okrem iných skvelých testov výnimočných automobilov aj test BMW 430i, na ktoré sa možno pozerať z viacerých uhlov pohľadu. Je to predstaviteľ novej éry športovo ladených kupé alebo pokračovateľ legendy, ktorej sme sa nevedeli nabažiť ako mladí chlapci?** Odpovede na tieto otázky odpovedá motoristický novinár Martin Šebesta, fotografie pre redakčný test pripravil Tomáš Kelement. Prinášame prvý set fotografií z redakčného testu BMW 430i, viac nájdete v časopise AUTO MOTOR A ŠPORT 1/2018, ktorý je ešte stále v predaji.




Okolo áut a motoriek sa pohybujem odmalička, aj keď sme nikdy v rodine nemali Škodu 105/120. Za jeden z najväčších výkonov považujem generálku Žiguláka, ktorou sme s kamarátmi zložili praktickú maturitu na dopravnej priemyslovke. Na autách ma zaujímajú technické riešenia a inovácie, preto mi je ľúto, že v ostatnej dobe sa dozvedáme viac o konektivite a o mobilnom internete v autách než o novinkách v motoroch, nápravách a prevodovkách. Podľa mňa by auto malo mať charakter a aspoň trochu komunikovať s vodičom. Na autonómne jazdenie sa zatiaľ pozerám skepticky, aj keď časom môže byť riešením najmä v mestách. Baví ma cestovanie, komunikácia s ľuďmi a rozširovanie obzorov.




Pokračujte na ďalší príspevok »