Fotogaléria:Ford Tourneo Connect 1.8 TDCi: Ryba aj rak

Môže sa zdať, že pánska obleková móda je „jednoduchšia“, no správne sa obliecť na danú príležitosť môže byť problém. Preto sme pre vás pripravili krátky „manuál“.


Na putovanie pánskym odievaním a jeho zrozumiteľné podanie sme oslovili úspešnú slovenskú firmu, ktorá sa za viac ako desať rokov svojej existencie prepracovala až na špicu módneho priemyslu. Akýsi pomyselný Bentley v odievaní na mieru, spoločnosť Marco Mirelli. „Všetky outfity sú spájaním odevu a doplnkov do jedného celku, o spájaní materiálov, farieb, vzorov a detailov. Pri voľbe vhodného odevu je potrebné brať do úvahy postavu, osobné farby, preferovaný štýl odievania a potreby muža.“ povedala nám hneď v úvode Miriam Lisová Marcineková, šéfdizajnérka Image House for Men. Hovorí sa totiž, že pre ženu je muž v obleku to, čo pre muža žena v spodnej bielizni. Dokonalosť musí byť, nevkus sa neodpúšťa. A to je naozaj len základný úvod.

Casual Alebo voľnočasový oblek. Takýto oblek je možné prispôsobiť dokonca ako extravagantný svadobný. Obľúbená je bielo-modrá námornícka letná kombinácia. Kráľovská modrá doplnená o červené doplnky je pre extravagantnejších pánov. Topánky sa volia väčšinou semišové alebo kožené so sponou. [Vzorované ponožky](http://www.justplay.sk/sk/ponozky/) sú pre kreatívnych ľudí.

Casual

Business formálny oblek Business obleky sú v tmavých decentných farbách (navy blue – tmavomodrá alebo sivá antracitová). Čierny sa môže použiť tiež, ale s jemným vzorom – napríklad s kriedovým prúžkom. Košeľa má byť jednofarebná (biela alebo bledomodrá) s manžetovými gombíkmi na rukávoch (elegantnejšia verzia) alebo klasickými. Oblek sa dopĺňa decentnou jednofarebnou alebo foulardovou kravatou vo farbe obleku alebo vo farbe pier, resp. očí. Golier na košeli sa odporúča podľa dĺžky a hrúbky krku muža a podľa typu uzla na kravate. V prípade užšieho uzla Manhattan sa volí taliansky golier s jemne otvorenými špičkami. Pri širšom trojuholníkovom uzle Windsor sa volí golier žralok alebo francúzsky. Topánky na denné nosenie môžu byť čierne alebo hnedé, po 18. hodine len čierne. Vreckovka vo vrecku a jej tvar je vždy na zvážení nositeľa. Dotvára však celkový štýl. Business formálny oblek má decentný, elegant- ný vzhľad. Je vhodný, ak ho vyžaduje Dress Code, alebo ak chce nositeľ pôsobiť konzervatívnejším dojmom.

Business formálny oblek

Business neformálny oblek Za neformálny sa označuje z dôvodu výberu svetlejších a farebnejších odtieňov a materiálov so vzormi (prúžok, káro). Kombinácia farieb a vzorov závisí aj od odvahy nositeľa. Oblek je vhodný na menej formálne rokovania.

Business neformálny oblek

Business casual Business Casual je na najuvoľnenejší „pracovný“ štýl vhodný na každodenné nosenie, keď potrebuje byť muž dobre oblečený, zároveň pracovne aktívny a potrebuje sa cítiť komfortne. Oblek môže byť pokojne flanelový.

Business neformálny oblek

Smoking Smoking je slávnostný oblek pri predpísanom Dress Code Black Tie. Volí sa k nemu čierny motýlik, najlepšie viazací, biela košeľa a lakované šnurovacie topánky. Dôležitým doplnkom je šerpa alebo vesta a traky. Za tradičný je považovaný smoking so šálovou fazónou. Ak si chce muž zvýrazniť ramená, zvolí špicatú fazónu. Každému typu postavy svedčí niečo iné. Dôležité však je, že ozdobou plesu majú byť ženy. Muži, ktorí ich sprevádzajú, majú pôsobiť v bielo-čiernej kombinácii ako praví džentlmeni.

Smoking

Zaujíma vás, ako k oblečeniu správne skombinovať kabát, sakokabát a šál? Viete čo je askot a blejzer? Viac o nových trendoch v pánskom odievaní sa dočítate [v aktuálnom vydaní auto motor a športu](http://www.autoviny.sk/novinky/14988-novy-auto-motor-a-sport-11-2014-v-predaji) alebo na [www.marcomirelli.com](https://www.marcomirelli.com/).

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.