Tento Ford z 1980 má batožinový priestor, ktorým predbehol dobu o sto rokov

Ani dnes takúto vymoženosť automobilky neponúkajú a my sa pýtame: Prečo? Alebo skôr ako toto mohlo niekoho napadnúť?
Vydané  Text: 
Koncept z roku 1980 sa volá Ford Ghia Pockar a predstavoval mestský automobil s ultra-kompaktnými rozmermi. Veľkosťou by sme ho mohli porovnávať s Daewoo Tico, ktoré ešte vo veľkom počte brázdi aj slovenské cesty.

Toto autíčko spred 37 rokov malo jednu nápadnú funkciu, ktorá dokázala, že zatiaľ čo všetci žili v roku 1980, dizajnéri Ghia hľadeli niekam do 2080. Navrhli taký systém odkladania batožiny, ktorý sme predtým a ani potom nikdy nevideli.

Koncept Ford Ghia Pockar z 1980 s bočným odkladacím priestorom. Zdroj: FORD

Odkladací priestor na batožinu priamo **v bočných dverách s otváraním do cesty**. Ford Ghia Pockar je síce na svoju dobu pekný koncept, ale s týmto to Ford buď veľmi nedomyslel alebo, naopak, celé to priveľmi prešpekuloval. Priestor priamo vo dverách obsahoval asi 30 litrov priestoru a vošli sa doň dva kufre neveľkých rozmerov. Dajme tomu, že by sa sem s nadhľadom zmestila autolekárnička, hasiaci prístroj, výstražný trojuholník a všetky tekutiny, ktoré potrebujeme nalievať do áut. A rovnaký priestor bol aj na druhých dverách plus batožinový priestor neveľkých rozmerov nachádzame aj za druhým radom sedadiel.








Pokračujte na ďalší príspevok »