Novinár driftoval takmer 6 hodín bez prestávky, stanovil nový svetový rekord!

V Toyote GT 86 prešiel viac ako 165 kilometrov a dosiahol priemernú rýchlosť 29 km/h.
Vydané  Text: 
Špeciálna driftovacia dráha, Gerotek Testing Facilites, v juhoafrickej Pretórii sa stala dejiskom unikátneho rekordu. Novinár Jesse Adams ju priemernou rýchlosťou 29 kilometrov za hodinu obkrúžil tisíckrát. Po celú dobu držal svoju Toyotu GT 86 v pretáčavom šmyku a prekonal vzdialenosť 165,04 kilometrov, čo je o dvadsať viac než pri doteraz platnom rekorde.


Pneumatikám pomohla neustále polievaná trať, vďaka čomu bolo driftovanie o niečo jednoduchšie. Samotná Toyota nebola výnimočne upravovaná a jediný rozdiel by sme našli v nádrži, ktorá bola o niečo väčšia. Zvyšok bol ale sériový.


Toyota GT 86 má na svojom konte aj ďalšie „driftovacie“ rekordy. Príkladom môže byť aj udalosť z roku 2013, kedy sa Poliak, Jakub Przygoński, rozhodol driftovať v extrémnej rýchlosti 218 kilometrov za hodinu.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »