Dekra 2014: Spoľahlivosť áut po 100 000 km

Odborníci v Dekre každoročne zostavujú rebríček automobilov, ktoré sa kazia najmenej. Aké modely s najazdenými viac ako 100 000 km sú najspoľahlivejšie?
Vydané  Text: 
Pri vyššom nájazde kilometrov sa začína prejavovať legendárna spoľahlivosť japonských automobilov, v dvoch najnižších segmentoch si prvenstvo uchmatla Mazda s modelmi 2 a 3. V oboch prípadoch je nasledovaná Volkswagenom, ktorý v celom hodnotení pôsobí ako sivá myška a na rozdiel od svojich prémiových krajanov nikde výrazne nedominuje. Zaujal nás však VW Scirocco, ktorý sa pri väčšom nájazde kilometrov javí ako vynikajúca voľba športového auta za rozumnú cenu. Spoľahlivosťou prekoná dokonca aj Porsche 911, jeho prevádzka však zďaleka nestojí tak veľa.
K najmenej poruchovým SUV sa medzi prémiových Nemcov podarilo zaradiť Volvu, do prvej päťky v strednej triede sa dostala Toyota Avensis aj Škoda Superb. Japonská značka zabodovala aj s Corollou Verso v segmente MPV, tu ju však prekvapivo predbehol Renault Scénic. Racionálnou a finančne dostupnou voľbou je Suzuki SX4, konštrukčne jednoduché auto s minimálnym množstvom elektroniky náchylnej na poruchu si odnáša bronz. Súboj spoľahlivosti malých užitkových automobilov opäť vyhráva Škoda Roomster nasledovaná dvomi Francúzmi. **Písali sme**: [Dekra 2014: V spoľahlivosti áut dominujú Nemci](Dekra%202014:%20V%20spoľahlivosti%20áut%20dominujú%20Nemci) Ako sa darilo automobilom s nájazdom [viac 150 000 km](http://www.autoviny.sk/novinky/14951-dekra-2014-spolahlivost-aut-po-150-000-km)? Pozrite si posledný článok nášho krátkeho seriálu.








Pokračujte na ďalší príspevok »