Mercedes pripravuje útok na Porsche

Športová línia značky Mercedes dostane čoskoro nového kráľa, už tradične z produkcie divízie AMG. Tušíme jeho tvary, poznáme jeho motor a dokonca vieme, aký bude mať zvuk.
Vydané  Text: 
Novinka s trojcípou hviezdou, zatiaľ známa ako AMG GT, má byť jednoznačne orientovaná na vodičov pocit z jazdy, čomu je od počiatku podriadený celý návrh aj konštrukcia, v širokej miere využívajúca hliníkové zliatiny. Okrem toho by tiež mala pútať atraktívnou karosériou, ktorú šéfdizajnér Gordon Wagoner označil za to najkrajšie, čo so svojim tímom vytvoril.
Mercedes novým typom nemieri do kategórie superšportov a nie je tak nástupcom práve končiaceho typu SLS AMG. I jeho cenovka má byť posunutá o niečo nižšie. Cieli na zákazníkov hľadajúcich každodennú radosť z jazdy, plánuje teda mútiť vodu v segmente, ktorý pomerne presvedčivo ovláda Porsche so svojim typom 911.![7utY281GDOs](http://img.youtube.com/vi/7utY281GDOs/0.jpg) Už dnes je známe, že pod prednou kapotou kupé si nájde miesto dvojicou turbokompresorov preplňovaný vidlicový osemvalec objemu 4,0 litra, dosahujúci výkon 375 kW (510 k) a krútiaci moment 650 Nm. Motor s kódovým označením M178 má hmotnosť iba 209 kg a vďaka mazaniu so suchou kľukovou skriňou môže byť uložený o 55 mm nižšie, čo prospieva jazdným vlastnostiam auta. Partnerom mu bude dvojspojková prevodovka, prenášajúca výkon na kolesá zadnej nápravy.
 ![jHAaVrR4LZs](http://img.youtube.com/vi/jHAaVrR4LZs/0.jpg)AMG GT dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 3,8 s, maximálna rýchlosť by mala prekročiť 310 km/h. Konštruktéri pritom nezabudli, že pri športových automobiloch hrajú dôležitú úlohu aj emócie. Na ich posilnenie bude mať vodič možnosť voľby zo štyroch jazdných režimov, z ktorých každý má priradený vlastný zvukový prejav.![gf4OirfXh-A](http://img.youtube.com/vi/gf4OirfXh-A/0.jpg) Oficiálne predstavenie AMG GT sa očakáva na parížskom autosalóne, do predaja príde v marci budúceho roka… …a takýto zvuk sa ozve pri jeho naštartovaní…![IX2315epq2E](http://img.youtube.com/vi/IX2315epq2E/0.jpg) …takto znie pri nízkych otáčkach…![wgeP-XzIXd4](http://img.youtube.com/vi/wgeP-XzIXd4/0.jpg) …a takto pri vysokých.![4uhSrMiZkXA](http://img.youtube.com/vi/4uhSrMiZkXA/0.jpg)








Pokračujte na ďalší príspevok »