Moskovský autosalón sľubuje atraktívne premiéry

Autosalón v hlavnom meste Ruska má len krátku históriu, no vďaka veľkému trhu, ktorý za ním stojí, tam možno čakať celkom zaujímavé novinky.
Vydané  Text: 
Výstava v Moskve otvorí svoje brány 29. augusta. Jej termín takmer koliduje s prestížnou parížskou prehliadkou, ktorá sa každý párny rok tradične začína na prelome septembra a októbra, aj tak sa však v metropole Ruska predstavia viaceré novinky známych firiem. Organizátori aktuálne avizujú deväť svetových premiér sériových automobilov značiek Audi, Datsun, Land Rover, Mercedes-Benz, Peugeot, Renault a Toyota, pripravené sú tiež odhalenia viacerých zaujímavých konceptov. Na niektoré z nich už lákajú aj samotné automobilky, na iné si bude potrebné počkať dlhšie. Z domácich výrobcov ohlásila tri novinky Lada. Prvou by mal byť bližšie nešpecifikovaný úplne nový typ s pohonom 4×4, druhou crossover na báze typu Kalina a treťou koncept Lada Vesta, ponúkajúci pohľad do blízkej budúcnosti firmy.
Lada Vesta concept Renault ohlásil moskovské predstavenie svojej novinky ako prvý z veľkých značiek už v júni. Tešiť sa možno na atraktívne kupé nazvané jednoducho R.S.01, určené pre firemný seriál pretekov World Series by Renault, s konštrukciou vyrobenou z uhlíkových kompozitov a motorom Nismo s výkonom približne 368 kW (500 k).
Renault R.S.01 Opel už niekoľko dní púta pozornosť na premiéru pod svojou značkou, čo sa skrýva pod plachtou je však stále tajomstvom.
Opel concept Koncern General Motors, v Rusku zastúpený prostredníctvom joint venture GM-AvtoVAZ, vyslal do Moskvy aj Chevrolet, ktorý predstaví koncept Niva, predobraz nasledujúcej generácie crossoveru strednej triedy chystaného na rok 2016.
Chevrolet Niva concept BMW uvedie v Moskve nový model X5 Security Plus so zvýšenou ochranou proti strelným zbraniam a výbušninám. SUV je zaradené do bezpečnostnej triedy VR6, takže odolá aj streľbe z najpoužívanejšieho samopalu AK-47. Poháňa ho motor V8 TwinPower Turbo objemu 4,4 litra s výkonom 330 kW (450 k) s ktorým je schopné napriek nemalej hmotnosti zrýchliť z 0 na 100 km/h za 4,9 s a pokračovať až po dosiahnutie 250 km/h.
BMW X5 Security Plus Novinku privezie aj druhá francúzska automobilka Peugeot, faceliftovaný typ 508 je známy už od júna, no až v Rusku sa po prvýkrát ukáže naživo.
Peugeot 508 facelift 2014 Rýchle SUV Range Rover Sport SVR sa už stihlo prehnať niekoľkými okruhmi, a ukázalo sa i cez víkend v Pebble Beach, autosalónovú premiéru však ešte neabsolvovalo. Príležitosť by malo dostať práve v Moskve.
Range Rover Sport SVR








Pokračujte na ďalší príspevok »