Ford uvádza inovatívny airbag pre Mustang

Na ochrane pasažierov v prípade nehody je stále čo zlepšovať. Nový airbag od Fordu možno umiestniť aj na miesta, ktoré to doteraz nedovoľovali.
Vydané  Text: 
Automobilka Ford prináša v najnovšej generácii modelu Mustang nový kolenný airbag spolujazdca. Novinkou v tomto prípade pochopiteľne nie je jeho pozícia, vzduchový vankúš chrániaci nohy cestujúcich možno nájsť v automobiloch už niekoľko rokov, ale konštrukcia. Vďaka tomu mohol byť umiestnený do dvierok odkladacej schránky pred spolujazdcom. Tradičný textilný vzduchový vankúš má pomerne značné zástavbové rozmery, ktoré pri danom požadovanom objeme v nafúknutom stave v podstate nie je možné zredukovať. Nový airbag, chránený pätnástimi rôznymi patentmi, je riešený úplne inak. Jeho najdôležitejšou časťou je nafukovacia plastová vzdušnica, umiestnená priamo v telese dvierok schránky. Pri aktivácii airbagov potom vzdušnicu naplní špeciálne zariadenie, čo zabezpečí vysunutie panelu skrinky proti kolenám cestujúceho. Hoci plastový panel na pohľad nepôsobí rovnako mäkko ako tradičný airbag, ochranný účinok ktorý ponúka je s ním úplne porovnateľný. ![o4QcF350pjU](http://img.youtube.com/vi/o4QcF350pjU/0.jpg) Nový airbag okrem zlepšenia pasívnej bezpečnosti, tiež zväčšuje vnútorný priestor, a tak i komfort pre posádku. Netradičná konštrukcia navyše môže viesť k ďalším aplikáciám, konštruktéri už dnes zvažujú použitie vzdušnice v ďalších častiach interiéru, kde by konvenčný airbag z priestorových dôvodov nebolo možné použiť.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.