Opel Corsa E: prvé foto a podrobné detaily

Nová generácia mestského auta Opel Corsa príde s úplne novou technikou. Podvozok, motory, prevodovka aj výbava majú drobca posunúť na vrchol segmentu.
Vydané  Text: 
Dizajn novej Corsy je v doterajšej 32-ročnej histórii tejto modelovej rady jednoznačne najdynamickejší. Kým bočná silueta zostáva viac-menej nezmenená, predná časť je očividne inšpirovaná menším Adamom, zadná zase väčšou Astrou. Nový interiér má svieži štýl, modernej palubnej doske dominuje 7-palcový dotykový displej info-zábavného systému IntelliLink. Ten bude kompatibilný so zariadeniami bežiacimi na systéme Android aj Apple. Smartfón vodiča sa dá upevniť a nabíjať v držiaku FlexDock. Corsa sa bude dať vybaviť množstvom asistenčných systémov vodiča (pre bezpečnú zmenu jazdného pruhu, rozpoznávanie dopravných značiek, udržiavanie jazdného pruhu, automatické diaľkové svetlá, či monitorovanie odstupu a tlaku v pneumatikách).
Chýbať nebudú ani bi-xenónové reflektory a systém Advanced Park Assist dokáže autonómne zaparkovať vozidlo cúvaním, ako aj cúvacia kamera a asistent pre rozjazd do svahu. Volant, predné sedadlá a teraz aj predné okno sa dajú na želanie elektricky vyhrievať. Novinkou pod kapotou Corsy piatej generácie (tzv. „Corsa E“) je benzínový trojvalec 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, k dispozícii bude v konfiguráciách s výkonom 66 kW (90 k) alebo 85 kW (115 k). Obidve verzie majú maximálny krútiaci moment 170 Nm už pri 1 800 otáčkach, kombinujú sa s novou 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. V modelovom rade Corsa má premiéru aj 6-stupňová automatická prevodovka novej generácie a nová robotizovaná manuálna prevodovka.
Ponuku motorov pre model Corsa novej generácie dopĺňa nový turbodúchadlom prepĺňaný štvorvalec 1,4 litra s výkonom 74 kW (100 k) a maximálnym krútiacim momentom 200 Nm, ako aj vylepšené neprepĺňané motory s objemom 1,2 a 1,4 litra. Naftovú alternatívu predstavujú turbodiesle 1.3 CDTI s výkonmi 55 kW (75 k) a 70 kW (95 k). Všetky motory plnia normu Euro 6. Piata generácia bestsellera značky Opel bude mať svetovú premiéru na autosalóne “Mondial de l’Automobile 2014” v Paríži (4. – 19. októbra 2014). Výroba v závodoch Zaragoza a Eisenach sa rozbehne do konca tohto roka, predaj sa začne začiatkom toho budúceho.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!