Sériové Maserati Alfieri bude rovnaké ako koncept

Nie vždy si sériový model zoberie od konceptov z autosalónov do reality iba hlavné línie dizajnu. Automobilka Maserati oznámila, že produkčná verzia bude totožná so štúdiou zo Ženevy.
Vydané  Text: 
Už v Ženeve šéf designu Fiatu Lorenzo Ramaciotti oznámil, že koncept a sériový model Maserati Alfieri budú podobné ako vajce vajcu. Platí samozrejme hlavne o vonkajšom vzhľade, oproti štúdii sa zmení ako interiér, tak aj ústrojenstvo pod kapotou. Tam nebude osemvalec z konceptu, počíta sa iba s preplňovanými šesťvalcami. Ich výkonové stupne budú 301 kW (410 k ), 331 kW (450 k) a 382 kW (520 k). Dynamické parametre nie sú zatiaľ známe, takmer isté je, že pohon bude buď na zadné, alebo všetky štyri kolesá. Alfieri nemá nahradiť GranTurismo a GranCabrio, ktoré sú rozmerovo väčšie a priameho nástupcu dostanú v roku 2018. Je nielen menšie, ale aj ľahšie a lacnejšie, do výroby sa dostane v roku 2016, o rok neskôr príde aj kabriolet.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.