Seat Leon X-Perience: Španielsky Scout

Na jeseň sa do predaja dostane Seat Leon X-Perience, off-roadová verzia kombi Leonu ST. Spektrum benzínových a dieselových motorov bude siahať od 81 to 135 kW, samozrejmosťou u vozidla takého typu je pohon všetkých kolies.
Vydané  Text: 
Rodina Seat Leon sa s novou generáciou rýchlo rozrastá. Po dvoch nových verziách s karosériou kombi a trojdverový hatchback prichádza ďalšia, kombi so sadou ochranných plastov, ktoré dostalo prívlastok X-Perience. Seat teda postavil priameho konkurenta Octavie Scout. Novou verziou, ktorú ponúkne aj Škoda, je motor 2,0 l TDI/135 kW (184 k) spojený s pohonom všetkých kolies a prevodovkou DSG. Leon v tomto prevedení zrýchli z 0 na 100 km/h za 7,1 a najrýchlejšie ide 224 km/h. Ďalšie varianty sú 2,0 l TDI/110 kW (150 k) s 4×4 a šesťstupňovou manuálnou prevodovkou a 1,6 l TDI s 81 kW (110 k). Aj jedna-šestka poháňa všetky štyri kolesá cez šesťstupňový manuál. Benzínové agregáty zastupuje 1,8 TSI (132 kW/180 k), štandardne spojený so šesťstupňovým DSG. Svetlá výška je proti bežnému kombi väčšia o 15 mm. Pohon všetkých kolies je štandardne doplnený o elektronické systémy XDS a EDS, ktoré nahrádzajú uzávierky diferenciálov. Moderné technológie zastupuje okrem iného adaptívny tempomat a LED svetlomety. Predaj sa začne na jeseň.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!