Štýlová nabíjačka elektromobilov BMW

Automobilka BMW svojim najnovším radom i rozšírila ponuku o elektromobil a hybrid. Teraz predstavuje štúdiu štýlového parkovacieho státia umožňujúceho ich bezproblémové nabíjanie energiou zo slnečného žiarenia.
Vydané  Text: 
Koncept navrhnutý v štúdiu BMW DesignworksUSA svojou architektúrou jednoznačne odkazuje na dizajn typov i3 a i8. Hlavným zdrojom elektrickej energie na dobíjanie ich akumulátorov sú v súlade s ich poslaním priehľadné solárne panely, získavajúce elektrickú energiu zo slnečného žiarenia. Ekologický aspekt projektu zdôrazňuje konštrukcia státia využívajúca nosné prvky vytvorené z bambusu, mimoriadne rýchlo rastúcej dreviny, považovanej vďaka tomu za prakticky nevyčerpateľný materiál. Proces nabíjania zabezpečuje nabíjačka BMW i Wallbox Pro, regulujúca elektrické parametre podľa stavu a potrieb akumulátorov a navyše neustále analyzujúca aktuálne toky energií. Vďaka tomu dokáže v prípade prebytku energie zo solárnych panelov jej presmerovanie do domácej siete, ale i naopak. No vždy s prioritou čo najrýchlejšieho zabezpečenia plnej kapacity akumulátorov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.