Alfa Romeo 159 nesplnilo očakávania

Šéf koncernu Fiat sa opäť dostal do pozornosti médií, tentokrát vyhláseniami na adresu modelu Alfa Romeo 159. Podľa Sergia Marchionneho je jeho pôsobenie na trhu sklamaním.
Vydané  Text: 
Od zmluvy s Chryslerom sa množia informácie o rôznych plánoch a zámeroch koncernu Fiat. O možnom využití platformy Jeep Grand Cherokee pre nové modely SUV i o predaji značky Ferrari sme už informovali. Najnovšie však Fiat rozmýšľa zbaviť sa i vysokoziskového dodávateľa komponentov pre automobilový priemysel, značky Magneti Marelli, ktorá má jeden zo svojich závodov i na Slovensku. Dôvodom by mala byť kumulácia finančných prostriedkov potrebná na postupné zvyšovanie podielu v Chrysleri (35 % do roku 2012). A dokonca sa čo to šeplo aj o úplnom spojení oboch koncernov… O Alfa Romeo sa hovorí už dlhšie v súvislosti s Volkswagenom (ktorý by najradšej kúpil i celé Ferrari), najnovšia správa z hlavného stanu Fiatu sa opäť týka tejto kedysi slávnej talianskej značky. Podľa slov Sergia Marchionneho bolo uvedenie modelu 159 chybou, jej produkčný život nenaplnil svoje očakávania. Nedosahuje a nikdy nedosahoval potrebnú kvalitu, takže nedokáže konkurovať zabehnutej nemeckej konkurencii a údajne neposkytuje tú správnu esenciu značky, akú zarytí „alfisti“ očakávali. Vo vývojových laboratóriách sa preto už dlhší čas pracuje na jeho nástupcovi, ktorý by mal niesť staronové meno **Giulia**. Ten už by mal poskytovať požadovanú ľahkosť, výkonnosť, agilitu no i tradičný šarm. Nechajme sa prekvapiť… Staršie správy o koncerne Fiatu čítajte tu:








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.