Fotogaléria:TEST: Aj Yaris vie byť cool

Ak vás baví príroda, premoknuté oblečenie a repelent proti hmyzu, nemali by ste zo zoznamu budúcich áut vynechať Mini Countryman. Jeho najnovší prvok pripomína socialistickú dovolenku pri Balatone.


Do najnovšieho príplatkového katalógu Mini sa dostala vec, ktorú poznáme hlavne z minulosti a filmu To bol divoký Východ. Stan na streche auta možno vyzerá komicky, no v divokej prírode len ťažko očakávať päťhviezdičkový komplex s relaxačným centrom a levanduľovým sprejom na vankúš pre pokojný spánok. V takom prípade poslúži aj takýto prístrešok, ktorý má všetko, čo v krajnom prípade človek potrebuje.

Takzvaný AirTop stan bol vyvinutý v spolupráci s firmou Autohome. V zloženom stave pripomína obyčajný strešný box a rozloženie trvá len pár minút. Stačí odopnúť istenie a vďaka plynovým vzperám sa stan automaticky rozloží. Po rozložení má konštrukcia takmer meter na výšku, vo vnútri nájdeme plnohodnotný matrac s priestorom pre dve osoby. Nechýba LED osvetlenie a otvory po stranách pre prísun čerstvého vzduchu.

Stan bude dodávaný v dvoch farbách – bielej a čiernej. O dostupnosti na Slovensku zatiaľ informácie nemáme, no v Európe si za novinku budú zákazníci musieť priplatiť takmer 3 000€.

Pokračujte na ďalší príspevok »