Fotogaléria:Nová ŠKODA Octavia Combi štartuje na slovenskom trhu

Súčasný model má svoje najlepšie roky za sebou a prichádza čas na úplne novú generáciu. Pozrite si najnovšie fotky nemaskovaného Pola.


Aký vlastne tento malý Volkswagen je? Automobilka označuje Polo za upokojujúce, čo je len slušnejší ekvivalent niečoho veľmi nudného. Na tomto aute prakticky neexistuje vlastnosť, pri ktorej by sa človek zastavil a povedal si: „Áno, presne kvôli tomu Polo chcem!“ V základnej výbave dokonca nenájdeme elektricky ovládané spätné zrkadlá a litrový motor vyprodukuje biednych 44 kW (60 k). To by samozrejme nebol problém, keby drobec stál menej ako základných 10 430€. Nechcem tou kritikou povedať, že sa jedná o zlé auto. Konkurencia jednoducho malé Polo už dávno preskočila.

Čoskoro sa ale dočkáme novej generácie. Bude väčšia, krajšia a lepšie vybavená. Tajné fotografie sa dokonca dostali na verejnosť a automobilka najnovšie zverejnila video z testovania. Nové Polo bude postavené na platforme MQB A0, rovnako ako jeho súrodenci Škoda Fabia a Seat Leon. Základnú ponuku motorov by mali tvoriť litrové trojvalce s výkonom od 64 do 113 koní. Motory 1.4 TSI by mali byť nahradené novším motorom 1.5 TSI, ktorého výkonové varianty sa budú pohybovať v rozmedzí 128 až 148 koní. Pre záujemcov o dieselové motory by mal byť prichystaný agregát 1.6 TDI. Všetky budú spriahnuté s 5 a 6 stupňovými manuálnymi prevodovkami. Nebude chýbať ani možnosť voľby sedemstupňovej dvojspojkovej automatickej prevodovky.

V interiéri by malo dôjsť k zväčšeniu priestoru a markantnému zvýšeniu kvality a výbavy. Tá by po novom mala ponúknuť aj digitálny prístrojový štít a nový infotainment.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Oficiálne sa novinky dočkáme už na autosalóne vo Frankfurte, ktorý sa bude konať od 14. septembra do 24. septembra 2017.

Pokračujte na ďalší príspevok »