Fotogaléria:Motocyklové novinky roka 2013

Všetko zlé je na niečo dobré. Po kauze Dieselgate si chce nemecká automobilka očistiť meno a zamerala sa na vývoj ekologických automobilov.


Crossover I.D. Crozz je tak už tretím elektrickým konceptom generácie I.D. S posuvnými zadnými dverami, strešnou líniou typu coupe a individuálnymi zadnými sedadlami sa ale nemôže pochváliť každý, a preto považujeme tento koncept za najvydarenejší.

I.D. Crozz na prvý pohľad zaujme svojimi výraznými záhybmi a futuristickými svetlometmi. Predná časť nás núti pozerať sa na masku bez otvoru nasávania, ten už ale elektromobily nepotrebujú. Technici sa rozhodli eliminovať previsy, kolesá tak posunuli viac do rohov karosérie, čo maximalizovalo priestor pre posádku a batožinu.

Parametrami nám Crozz pripomína elektrickú Škodu Mission E. Nielenže obe autá stoja na rovnakej platforme, ale ich dojazd a výkon je takmer identický. Auto uvádza do pohybu dvojica elektromotorov, ktorých celkový výkon je až 225 kW (301 k). Maximálna rýchlosť konceptu je 180 km/h. Vďaka lítium-iónovej batérii s kapacitou 81 kWh, dokáže I.D. Crozz prejsť na jedno nabitie až 500 kilometrov.

Prvé sériové vozidlá s touto platformou uvidíme v roku 2020. Volkswagen sľubuje dostupné elektromobily na každý deň a my sme zvedaví, ako to nakoniec dopadne.

Pokračujte na ďalší príspevok »