Fotogaléria:Opel Adam provokuje

Prvý z maratónov merania rýchlosti sa práve začína. Podobne ako minulý rok, miesta na meranie mohli navrhnúť aj samotní občania.


Dnes sa začína 24-hodinový maratón, ktorý bude zameraný v prvom rade na kontrolu dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti. Policajné prezídium si dokonca pýtalo tipy od samotných občanov na to, kde by mohli kontrolovať rýchlosť. Tento rok vytipovala dopravná polícia celkovo až 386 miest, kde sa bude dodržiavanie tejto povinnosti kontrolovať. Podobne ako minulý rok aj tento rok vyzývalo Prezídium Policajného zboru občanov, aby posielali tipy na úseky, v ktorých by sa dala merať rýchlosť.

[**Navrhované úseky si môžete pozrieť TU!**](http://www.minv.sk/?tlacove-spravy-2&sprava=rychlostny-maraton-2017-policia-bude-kontrolovat-dodrziavanie-povolenej-rychlosti-na-usekoch-ktore-ste-jej-navrhli)

Polícia počas siedmich dní dostala takmer 280 podnetov, v ktorých občania navrhli vyše 300 miest a úsekov. Policajti všetky tieto podnety vyhodnocovali aj z hľadiska bezpečnosti, keďže nie všetky sú vhodné. Napríklad, nebolo by možné bez rizika zastaviť vozidlo. Po vyhodnotení všetkých návrhov polícia zostavila zoznam _Top navrhovaných úsekov_. Každé krajské riaditeľstvo na základe vlastných analýz posilňuje hliadky tak, aby efektívne chránili slušných účastníkov cestnej premávky. Preto k navrhovaným úsekom od občanov pripojila aj ďalšiu stovku úsekov. **Výsledný zoznam obsahuje 386 miest**, na ktorých budú policajti počas 24 hodín odhaľovať priestupky za prekročenie stanovených rýchlostí.

My iba pripájame zoznam miest na, ktorých si dávajte pozor na prekročenie rýchlosti

-výjazdy z dedín a vjazdy do miest tesne pre označením začiatku obce

-pri dočasných zníženiach maximálnej povolenej rýchlosti (stavby, opravy ciest)

Inzercia

Inzercia

Inzercia

-na obchvatoch miest

-na miestach, kde vodiči často predbiehajú pomaly idúce vozidlá

Inzercia

Inzercia

-na výpadovkách

A nezabúdajte ani na slová hovorkyne policajného prezídia: „Napriek tomu, že ide o preventívnu [akciu](https://www.inclick.sk/returns/redirect.php?goto=4263&pr=0.11&w_id=1744&tstamp=1492524553&pid=540&cd=6f277f2e85d93532bbbe862d9620f9ed&f=1), závažné priestupky budú policajti riešiť nekompromisne.“

Pokračujte na ďalší príspevok »