Fotogaléria:Obrnený Renault Scénic

Tento rok bolo do súťaže Red Dot prihlásených viac ako 5 000 produktov z 54 krajín. Niekoľko ocenení si domov odniesla aj známa automobilka z Mladej Boleslavi.


Porota s medzinárodným obsadením udelila Škode Kodiaq a modernizovanej Octavii renomovanú cenu za dizajn. Nejedná sa síce o hlavnú kategóriu, ale o najlepší produktový dizajn. Pri hodnotení brali do úvahy hneď niekoľko faktorov, a to stupeň inovácie, kvalita dizajnu, funkčnosť či ohľaduplnosť k životnému prostrediu.

Je veľmi zvláštne, že túto cenu získala práve nová Octavia, ktorá bola kritizovaná nielen motoristickou verejnosťou, ale aj médiami. Automobilka si však za novým vzhľadom pevne stojí a neustále pripomína odkaz českých sklárov, ktorý by sme mali nachádzať v dizajne najnovších modelov aj v budúcnosti.

„Sme na tieto ocenenia veľmi hrdí,“ hovorí Karl Neuhold, vedúci dizajnu exteriéru v ŠKODA AUTO. „Hľadáme krásu v jednoduchosti a snažíme sa skĺbiť funkčnosť a estetiku. Naše línie sú čisté, ostré a inšpirované tradíciou výroby českého krištáľu. Hovoríme tomu kryštalický dizajn. Tieto prvky sa nachádzajú ako v exteriéri, tak aj v interiéri, vďaka čomu sú naše modely jedinečné, „dodáva Neuhold.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!