Fotogaléria:Honda Civic bude aj kombi!

Dokážu Francúzi zaujať ďalším SUV? Novinka kombinuje prvky súčasných modelov značky, technologicky ale vychádza z Peugeotu 3008.


Prvé obrázky nového Citroënu C5 Aircross unikli na web tesne pred oficiálnym odhalením v Šanghaji. Pokiaľ ide o vzhľad, C5 Aircross sa drží konceptu načrtnutého už v roku 2015. Automobil pôsobí robustne a ponechal si aj ochranné oplastovanie, známe aj ako Airbump.

Musíme povedať, že interiér vyzerá naozaj luxusne. Celková stavba je orientovaná vertikálne, čo podporuje SUV vzhľad vozidla, do ťažkého terénu sa však nová C5ka určite púšťať nebude. Oproti koncernovému dvojčaťu, Peugeotu 3008, pôsobí Citroën konzervatívnejším dojmom a ponecháva si tradičné prvky, ktoré poznáme z modelov C3 a C4 Cactus.

Presné technické údaje zatiaľ neboli zverejnené, novinka však chce konkurovať autám ako Hyundai Tucson, Ford Kuga či Volkswagen Tiguan. Predpokladajme tiež, že väčšinu dielov bude zdieľať s Peugeotom 3008. Pod kapotou by sa v tom prípade mohla objaviť preplňovaná benzínová 1.6ka THP či naftový dvojliter s výkonom až 180 koní.

Zástupca tradičnej strednej triedy vo forme sedanu a kombi nám ale v ponuke Citroënu bude rozhodne chýbať. Dúfame, že automobilka ešte nezabudla na nedávny koncept CXprerience, ktorý by sme všetci radi videli v sériovej výrobe pod označením C5.

Pokračujte na ďalší príspevok »