Fotogaléria:Dizajnérska súťaž Lexusu

Ak sa vám nepáči súčasné portfólio značky Mini a ste fanúšikom klasiky, tak tento článok rozhodne neobchádzajte.


Najväčším paradoxom na Mini Remastered je, že ho nevyrába Mini. **Koncept spájajúci originálny vzhľad a modernú techniku vznikol u malosériového výrobcu David Brown Automotive.** Pán Brown sa už nejakú dobu venuje výrobe novodobých automobilov s klasickým dizajnom z minulosti a medzi jeho najúspešnejšie reinkarnácie patrí Speedback GT.

Jeho najnovší projekt však má veľkú šancu posunúť firmu vpred a zo staronového Mini sa môže veľmi rýchlo stať hit. Veľa pôvodných dielov na novom Mini Remastered nenájdeme, väčšinu si totiž vyrobili sami. **Auto dostalo pevnejší skelet, preladený podvozok a množstvo ručne vyrobených dielov.**

Trpieť nebudete ani v interiéri. Tam na vás čaká **moderný infotaiment a pohodlné sedadlá, nezabudlo sa ani na retro štýl, a preto ponechali typický volant.** Zaujímavé je tiež využitie výduchov z Mercedesu či štartovanie tlačidlom. Lepšie by malo byť aj odhlučnenie kabíny a účinnejšie kúrenie.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pocit nostalgie určite zažijete aj po zdvihnutí kapoty. Tam sa totiž nachádza **klasický atmosférický štvorvalec s objemom 1.3 litra, ktorý v minulosti používal aj model Cooper S.** Jeho výkon sa pohybuje od 66 do 74 kW (90 – 100 koní) a spolupracuje so štvorstupňovou manuálnou prevodovkou. Potešil nás aj fakt, že sa konštruktérom podarilo udržať nízku hmotnosť na úrovni 700 kilogramov.

Tou horšou správou je určite cena. Nové technológie, ručná práca a malá produkcia navýšila cenu až na 60 000 eur. Aj napriek tomu si myslíme, že tak štýlové autíčko nebude mať problém s nachádzaním nových majiteľov, pre ktorých bude Mini Remastered krásnou spomienkou na staré časy.

Pokračujte na ďalší príspevok »