Fotogaléria:Toyota Hilux a Land Cruiser inšpirované Dakarom

Bez akýchkoľvek pochýb je najväčšou výhodou Dacie Logan MCV batožinový priestor, ktorý ho priam predurčuje živnostníkom a malým podnikateľom. Teraz však prichádza „off-roadová“ verzia Stepway.


Sprievodným javom mutácie verzie Logan MCV na Logan MCV Stepway je nárast svetlej výšky podvozka o 50 mm na úctyhodných 174 mm. A to sa na našich cestách veru zíde. Na to aby zvyšná optika pasovala k zvýšenej svetlej výške, prihodili dizajnéri zopár obligátnych nelakovaných plastov, predný nárazník s imitáciou ochranného plechu, pribudla nová maska chladiča i grafika predných svetlometov. K štandardnej farbe karosérie a nelakovaným čiernym plastom pribudli aj strieborne lakované časti, napríklad okolo hmloviek, či na zadnom, či prednom nárazníku. Chlapi najskôr ocenia nový typ zliatinových diskov kolies, ktoré sa k charakteru auta hodia asi najviac a samozrejme aj pneumatiky s vyšším profilovým číslom. Ak by ste si to nevšimli na predných dverách vás čaká veľký nápis Stepway.

**Akcenty v interiéri**

Vnútri vládne podobná nálada ako v modeli Sandero Stepway. To jest na sedadlách nájdete nápisy Stepway, na palubnej doske nájdete oranžové lemovanie multimediálneho systému a výduchov kúrenia. Interiér má aj viacej chrómu a hliníka, hoci len na tradičných miestach ako je volant, kľučka a hlavica radiacej páky.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Na pohon budú k dispozícii dva motory s identickým maximálnym výkonom 66 kW/90 koní. Benzínový agregát má objem 0,9 litra, tri valce a turbodúchadlo, naftový agregát je známy 1,5-litrový štvorvalec. Benzínová verzia sa dá kombinovať s automatizovanou robotickou prevodovkou. Neskôr pribudne aj verzia s pohonom LPG. Ceny verzie Stepway zatiaľ nie sú známe.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.