Fotogaléria:Veselé Vianoce!

Štúdio Pinifarina navrhlo pre Ferrari vyše 200 automobilov. Toto je najkrajšie z nich. Ferrari 365 GTC/4. Vyrobili ich iba 505 kusov.


V zozname najkrajších Ferrari určite nájdete modely ako 250 GTO od Scagliettiho, či 250 California modernú Daytonu, alebo moje obľúbené Ferrari 355, ktoré osobne považujem za najkrajšie novodobé Ferrari. No väčšina ľudí netuší o existencii modelu 365 GTC/4 od Pinifarinu. Napokon vyrábal iba dva roky a nevyrobili ich viacej ako pár stoviek kusov. A dôvod bol jednoduchý. Priamy predchodca, model 365 GT 2+2 je považovaný za jedno z najhorších a jeho nástupca, model 365 GT4 2+2 zase za jedno z najškaredších Ferrari.

**Odvodený od Daytony**

Vlastne pod karosériou nájdete vnútornosti Ferrari 365 GTB/4 Daytona. Pinifarina sa rozhodol pre predĺženie karosérie jednak pre získanie väčšieho priestoru pre sedadlá, keďže to malo byť kupé s koncepciou 2+2. Malé technické zmeny sa tiež podpísali na estetike tohto modelu. Napríklad spádové karburátory nahradili horizontálnymi, čo umožnilo znížiť výšku kapotu a dosiahnuť tak krajšiu bočnú líniu. Predĺženie zadnej časti sa tiež podpísalo na estetike modelu a tri kruhové zadné svetlomety vytvárajú neopakovateľný dizajnérsky podpis. Predná časť s výklopnými svetlami, kruhovými spätnými zrkadlami a výpletovými kolesami patria do zoznamu detailov, ktoré tvoria celok.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

**Ferrari na každý deň**

U majiteľov boli tieto modely obľúbené aj preto, lebo mali nižší maximálny výkon 250 kW/340 koní, Ferrari v tomto prípade upustilo aj od koncepcie transaxle a pruženie bolo vyladené komfortnejšie ako u iných modelov. Nie nadarmo ho Sergio Pininfarina používal dlhé roky ako svoje služobné auto. Prednedávnom sa predával aj jeho čierny služobák. Za smiešnych 495 tisíc dolárov. A to je pri miliónových pálkach za iné Ferrari z tej doby mimoriadne atraktívna cena. Na obrázkoch vidíte model, ktorý predáva aukčná spoločnosť Kastner´s Garage. Mimochodom aj oni poukazujú na pomer ceny a hodnoty auta. O estetika ani nehovoriac.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!