Fotogaléria:Honda plánuje mestské SUV

Slovenský sen lacnej prevádzky auta sa môže rozplynúť už v najbližších rokoch. Vývoj nových naftových motorov komplikujú emisné normy.


Len málokto predpokladal tak skorý koniec naftových motorov. Najviac im v súčasnosti komplikuje život práve legislatíva, ktorá každým rokom sprísňuje emisné normy. To sa dotýka hlavne výrobcov. Úprava motorov totiž vychádza veľmi draho a niektoré automobilky už začínajú hľadať ich náhradu.

Podľa najnovších informácií sa bude práve Volkswagen snažiť obmedziť výrobu naftových agregátov. Skratku legendárneho „TDI“ už pritom pozná azda každé dieťa, a tak sa nemožno čudovať, že toto vyhlásenie mnohých prekvapilo.

Stať sa tak môže už v roku 2020 s príchodom novej generácie modelu Golf. Herbert Diess, šéf automobilky Volkswagen, avizuje príchod nových hybridných systémov, ktoré budú nielen úspornejšie, ale vďaka ním klesnú aj náklady na vývoj. Týkať sa to však má aj iných modelov a značiek koncernu VW.

Nový Golf bude vychádzať z nedávno predstaveného konceptu I.D. Vízia rodinného elektromobilu disponuje výkonom 125 kW a slušným dojazdom až 600 kilometrov. K tomuto číslu sa má priblížiť aj model, ktorý sa v roku 2020 dostane do výroby.

Pokračujte na ďalší príspevok »