Fotogaléria:Volkswagen rozširuje ponuku hybridov

Toto je štúdia mestského SUV, ktorú Francúzi predstavia na blížiacom sa ženevskom autosalóne. Citroën C-Aircross Concept však prináša nielen vyššiu svetlú výšku.


Budúcnosť modelu C3 Picassso je spečatená. Malé mestské MPV nedostane priameho nástupcu, nahradí ho model kategórie SUV a presne na taký sa pozeráme. Nedá sa zaprieť ani podobnosť s modelom C3, hoci C-Aircross Concept tento fakt skrýva za vzhľad štúdie. Umiestnenie predných svetlometov i denné LED-ky prechádzajúce do loga automobilky a rázvor podobný modelu C3 o tom jednoznačne svedčia.

Citroën však nezabudol ani na efekty. Nelakovaný plast má vojenskú kamufláž, namiesto spätných zrkadiel sú kamery a dvere otvárajúce sa proti sebe sú prvky, ktoré do sériovej výroby určite neprejdú. Podvozok je zvýšený o pár centimetrov, no pohon 4×4 nehľadajte. Je to mestské SUV s pohonom predných kolies, takže jeho kompetencie sa končia výjazdom na vyšší obrubník.

V interiéri sa miešajú retroprvky so Sci-Fi poňatím prístrojového panelu. Napríklad volant je jednoramenný, takže dodržiava tradíciu automobilky Citroën, na druhej strane absentujú tlačidlá pre ovládanie funkcií. Francúzi sa s tlačidlami nadobro rozlúčili, ostalo len tlačidlá pre výstražné blikače, vyhrievanie okien, uzamknutie auta a v spodnej časti nájdeme kruhový ovládač Grip Control. O zvyšok sa postarajú dva displeje v štýle C4 Cactus.

Novinkou v oblasti sú individuálne zvukové zóny, aby každý pasažier mohol počúvať svoju obľúbenú muziku, Znie to divne, no malo by to fungovať na podobnom princípe ako rušenie hluku a vytvárania zvukových zón. Nevieme si predstaviť ako to funguje, možno budú k dispozícii slúchadlá pre každého pasažiera zvlášť. Citroën C-Aircross Concept totiž poskytuje aj streamovacie služby cez kamery, ktorých je spolu s dotykovými displejmi dostatok.

Pokračujte na ďalší príspevok »