Fotogaléria:Pápež dostal nový papamobil Mercedes M

Spolu s rozporuplnými prednými svetlami prichádza ako ospravedlnenie aj najsilnejšia a najrýchlejšia Škoda Octavia všetkých čias! Privítajte model RS245.


Na ženevskom autosalóne sa predstaví najsilnejšia Octavia RS a hneď na úvod vám prezradíme údaj o zrýchlení z 0 na 100 km/h za 6,6 sekundy a maximálnej rýchlosti, ktorá sa pohybuje na úrovni 250 km/h. Dvojlitrový turbomotor s priamym vstrekovaním benzínu je prvý raz kombinovaný so sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG, no k dispozícii bude aj klasická šesťstupňová manuálna prevodovka. Maximálny výkon motora je 180 kW/245 koní a maximálny krútiaci moment predstavuje 370 Nm, pričom je k dispozícii v rozmedzí od 1 600 do 4 300 ot./min. Samozrejmosťou je elektronicky riadený samosvorný diferenciál s vektorovým ovládaním krútiaceho momentu s označením VAQ. Najsilnejšia Škoda Octavia RS príde na trh vo verzii limuzína aj kombi. V porovnaní so sériovým modelom je o 14 milimetrov nižšie a rozchod zadných kolies vzrástol o 38 milimetrov.

Športovo orientovaný vodič bude mať k dispozícii aj športový mód stabilizačného systému, ktorý povolí mierne šmyky a prekalibruje aj aktívny diferenciál predných kolies pre rýchlejšiu reakciu. Mimochodom, tento diferenciál bude k dispozícii výlučne pre verziu RS245. Po prvý raz bude mať športová Octavia aj aktívne elektronicky nastaviteľné tlmiče DCC.

Dnes už povinnosťou je aj armáda asistenčných systémov. Od snímača mŕtveho uhla, cez adaptívny tempomat, predkolízny asistent, či asistent udržania jazdného pruhu sú súčasťou sériového vybavenia.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

V interiéri nájdeme športové sedačky a centrálna konzola bude zdobená hliníkovými prvkami, kontrastné prešívanie červenou niťou nebude chýbať rovnako ako čalúnenie z Alcantary. Multimediálny systém pozostáva s 9,2 palcovou dotykovou obrazovkou s označením \*Columbus sa zrejme tiež dostane do zoznamu sériového vybavenia. Ceny nového modelu ešte nie sú známe.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!