Fotogaléria:Auto roka 2013 pozná finalistov

Nissan Note e-Power je zatiaľ výlučne pre Japonsko


Kompaktné MPV japonskej automobilky prešlo modernizáciou, ktorá priniesla zaujímavú technickú novinku! Nissan Note bude k dispozícii aj ako elektromobil, dostupný však bude výlučne pre japonský trh.

Pravdou však je, že Note e-Power nie je úplne čistokrvným elektromobilom. Batérie sa nedobíjajú štandardne zo siete, ale prostredníctvom spaľovacieho motora v aute. Kolesá sú poháňané výlučne elektromotorom, takže sa nejedná ani o klasický hybrid, pri ktorom automobil využíva klasický spaľovací agregát aj elektromotor. Takáto sústava má hneď niekoľko výhod. Tou hlavnou sú vlastnosti elektromotora, ktorý poskytuje okamžité reakcie a záťah už od prvej otáčky. Ďalšími výhodami sú tichý chod a hospodárnosť.

Elektromotor disponuje maximálnym výkonom 80 kW (109 k) a veľmi slušným krútiacim momentom 254 Nm. Výkon spaľovacieho motora je 58 kW (79 k) a krútiacim momentom 103 Nm, no reálne ho vodič nebude môcť využiť, pretože slúži výlučne k dobíjaniu batérií. Na sto kilometrov spotrebuje benzínový agregát približne 2,8 l/100 km.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!